perjantai 31. toukokuuta 2013

Sitkeät kookos-lime keksit



Tässä taas yksi keksiresepti lisää, tällä kertaa on vuorossa sitkeät kookos-lime keksit! Itse pidän paljon makeankirpeistä leivonnaisista joten nämä olivat mielestäni todella hyviä. Reseptin näihin kekseihin löysin täältä. Olen aikaisemmin kokeillut limen ja kookoksen yhdistämistä mutakakun muodossa ja siitäkin tuli tosi herkullista!

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

Sitkeät kookos-lime keksit

35-40 kpl

6½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
225g voita, huoneenlämpöistä
3½ dl sokeria
1 kananmuna
3½-4 rkl limemehua (n. 2-3 limeä)
2 tl limen raastettua kuorta
1 1/5 dl kookoshiutaleita

½ dl sokeria lautasella

1. Lämmitä uuni 175 C. Pue kaksi peltiä leivinpaperilla. Pese limet huolellisesti ja raasta kuori hienoksi, vain ulon vihreä osa. Purista myös mehu. Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri kulhossa, laita sivuun. 
2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi, n. 4 min sähkövatkaimella. Lisää kananmuna, limemehu ja raastettu kuori, vatkaa nopeasti tasaiseksi.
3. Lisää kuivat ainekset ja kookoshiutaleet, sekoita tasaiseksi taikinaksi, vältä liikaa sekoittamista. Ota taikinakekoja taikinasta ja pyöritä palloiksi, pyörittele pallot sokerissa ja laita pellille. Jätä muutama sentti keksien väliin. 
3. Paista keksejä uunin keskitasolla n. 9-12 minuuttia kunnes reunat ovat kiinteitä ja pohja on saanut hieman väriä. Keksi saa olla pehmeä keskeltä. Anna jäähtyä muutama minuutti pellillä ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään.




2 kommenttia:

  1. Ihana blogi sulla! Kuvat on tosi kauniita ja leivonnaiset ihanan näköisiä! Lisäisin sut mun linkkilistalle jos vain passaa :) Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tottakai passaa, minäkin lisään sun kivan blogin mun linkkilistalle!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...