Sivut

torstai 7. helmikuuta 2013

Pie popsit kahdella täytteellä



Ensin Cake popsit valtasivat kotikeittiöt mutta nyt on Pie popsien vuoro! Nämä maistuvat pienet piirakat tikuilla ovat helppo valmistaa, ne voi täyttää erilaisilla täytteillä ja kaikki lapsenmieliset rakastavat  niitä! Kokeilin kahta eri täytettä, kaneli-omenaa ja mustikkahilloa ja molemmat olivat todella hyviä. Tästä reseptistä tulee 6 pie popsia mutta voit helposti tuplata reseptin. Täytteiden reseptit ovat kuudelle pie popsille. 

Pie popsit kahdella täytteellä

6 pie popsia:

Pohja:
1½ dl vehnäjauhoja
60g huoneenlämpöistä, pehmeää voita
1 tl sokeria
1 rkl kylmää vettä

Täyte 1:
1 omena
½ rkl voita
½ rkl sokeria
½ tl kanelia

Täyte 2:
½ dl valmista mustikkahilloa (voit käyttää jotain muuta kiinteää hilloa myös)

1 kananmuna + 1 rkl maitoa sekoitettuna

6 grillitikkua (katkaistu keskeltä)


Tee näin:
1. Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi taikinaksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi. 
2. Tee omenatäyte. Kuori ja kuutioi omena, paista sokerin ja kanelin kera pannussa kunnes omena pehmenee. Anna jäähtyä hieman. Lämmitä uuni 200 asteiseksi. 
3. Ota taikina jääkaapista ja kauli ohueksi levyksi (n. 3mm) jauhotetulla alustalla. Ota pyörylöitä taikinasta esim lasin avulla, n. 6 cm leveitä. Tarvitset niitä 12 kpl.
4. Laita 6 pyörylää pellille jossa on leivinpaperi alla. Paina tikut keskelle pyörylöitä, laita halutessasi pieni pala taikinaa tikun päädyn päälle (katso ylläoleva kuva). Laita teelusikallinen täytettä keskelle piirakkaa ja voitele reunat kananmunaseoksella. 
5. Laita loput pyörylöistä täytteen päälle, nipistä ja paina reunat yhteen haarukalla. Jos haluat koristella piirakat esim pienillä taikinasydämillä tee se nyt, käytä kananmunaa "liimana". 
6. Voitele piirakat kananmunaseoksella ja ripottele päälle hieman hienoa sokeria. Paista uunin keskitasolla 13-15 minuuttia, kunnes piirakat ovat saaneet väriä. Anna jäähtyä hetken.


Paketoi piirakat sellofaaniin ja anna kavereille Ystävänpäivänä!

Resepti muokattu Hembakat 01/2013- lehden reseptistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!