Sivut

maanantai 26. lokakuuta 2015

Butterscotch & mascarpone cupcakes

Tässä cupcake-resepti jonka lupasin julkaista jo viime viikolla. Tein vähän aikaa sitten aivan ihanaa butterscotch-kastiketta ja halusin keksiä sille muun kohtalon kuin purkista suoraan syömisen joten päätin leipoa butterscotch cupcakeseja. Koska butterscotch on makeaa kinuskikastiketta yhdistin sen ei niin makean mascarpone kuorrutuksen kanssa, ja lopputulos oli täydellinen! Itse cupcake on pehmoisa, kostea ja hennosti vaniljan makuinen. Koristelin cupcakesit butterscotch-kastikkeella ja sormisuolalla mutta cupcakesien sisältä löytyy myös ihana kinuskinen yllätys. Mielestäni cupcakesit maistuivat parhaalta samana päivänä. Cupcakesit kestävät myös hyvin pakastusta mutta kuorrutus ja butterscotch-kastike kannattaa tehdä tarjoilupäivänä. 

Mukavaa maanantaita kaikille!

Butterscotch & mascarpone cupcakes
12 kpl

Butterscotch sauce: (Alkuperäinen resepti täältä)
50g voita
100g fariinisokeria (vajaa 1½dl)
1 dl kermaa
½-1 tl sormisuolaa
½-1 tl vaniljasokeria

Cupcake: (Alkuperäinen resepti täältä)
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
1/4 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
115g voita
2 dl fariinisokeria 
½ dl sokeria
1 kananmuna
1 3/4 dl maitoa (kevyt tai täys)
3/4 dl kermaviiliä (10% rasvaa)

Mascarpone frosting:
250g mascarpone juustoa
½ dl tomusokeria (tai oman maun mukaan), sihdattuna
1½ dl kuohukermaa, kylmää

Sormisuolaa koristeluun

Tee näin:

Butterscotch sauce:
1. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää fariinisokeri, kerma ja suola ja anna kiehua hiljalleen n. 5 minuuttia, välillä sekoitellen vispilällä. Ota pois liedeltä ja lisää vaniljasokeri. Maista ja lisää vaniljasokeria ja suolaa tarpeen mukaan. 

Cupcake:
2. Lämmitä uuni 175C. Pue muffinssipelti vuoilla. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe, ruokasooda sekä suola keskenään kulhossa, laita sivuun. Sulata voi isossa kulhossa mikrossa. Lisää sokerit ja sekoita käsin vispilällä tasaiseksi. Lisää kananmuna ja vatkaa sileäksi. 
3. Lisää myös maito ja kermaviili taikinan sekaan. Kääntele lopuksi kuivat ainekset taikinan sekaan muutamassa erässä. Vältä turhaa sekoittamista. Jaa taikina muffinssivuokiin, täytä n. 3/4 koloista. Paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia tai kunnes puutikku tulee puhtaana ulos. Anna jäähtyä.

Mascarpone frosting:
4. Vatkaa mascarpone ja sihdattu tomusokeri tasaiseksi, n. 1 min sähkövatkaimella. Lisää kerma ja vatkaa kuohkeaksi, n. 3-5 min sähkövatkaimella. 

Kokoa:
5. Leikkaa terävällä veitsellä jokaisen cupcaken keskelle pieni kolo. Täytä vajaalla teelusikallisella butterscotch-kastiketta.
6. Pursota kuorrutus cupcakesien päälle. Valuta butterscotch-kastiketta kuorrutteen päälle. Koristele lopuksi sormisuolalla. Tarjoile.

Vinkki!
* Butterscotch-kastike kovettuu kylmässä. Voit notkistaa sen nopeasti mikrossa.



1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!