Sivut

tiistai 25. marraskuuta 2014

Perinteinen mutakakku

Tänään haluan jakaa teidän kanssanne yhden luottoreseptini, maailman helpoimman suklaakakun eli perinteisen mutakakun reseptin. Leivon todella usein mutakakkuja lähinnä siitä syystä että rakastan niiden makua mutta myös niiden helppouden takia. Tätä mutakakkuohjetta käytän usein sellaisenaan mutta tarkkasilmäiset huomaavat että olen käyttänyt samaa ohjetta muun muassa tässä kakussa. Ohje on siis hyvin monikäyttöinen. Kakku on yksi maailman helpoimmista valmistaa ja lopputulos on joka kerta täydellinen. 

Salaisuus täydelliseen mutakakkuun on se, että kakun ottaa ajoissa uunista kakun vielä ollessaan tahmea. Tämän jälkeen annan kakun jäähtyä huoneenlämmössä kokonaan ja sen jälkeen laitan kakun vielä jääkaappiin hetkeksi. Tällä tavalla kakku pysyy tahmeana mutta leikatessa se kuitenkin pitää muotonsa. Toinen tärkeä asia muistaa kakkua valmistaessa on se ettei aineksia missään vaiheessa vatkaa. Kaikki ainekset vain sekoitetaan kevyesti yhteen. Kakku ei välttämättä tarvitse mitään rinnalleen mutta jos haluaa, sen voi tarjoilla vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa. Jos pidät lämpimästä mutakakusta voit hetken lämmittää kakkupalaasi mikrossa. 

Perinteinen mutakakku
1 kakku, vuoan halkaisija n. 22-24 cm. 

Ainekset:
150g voita
2½ dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta (+ vuoan jauhotukseen)
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

Tomusokeria
Jäätelöä/kermavaahtoa/marjoja tarjoiluun

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 175 C. Pue pyöreä, 22-24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Voitele ja jauhoita kaakaojauheella.
2. Sulata voi keskikokoisessa kattilassa. Ota pois liedeltä ja lisää sokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja suola, sekoita käsin vispilällä kunnes seos on tasaista. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita nopeasti jokaisen jälkeen. 
3. Lisää lopuksi jauhot ja sekoita nopeasti. Älä sekoita liikaa ja älä missään vaiheessa vatkaa taikinaa! Vain niin että kaikki ainekset ovat sekoittuneet.
4. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla n. 20 minuuttia tai kunnes reunat ovat juuri ja juuri pysähtyneet. Keskiosan pitää olla tahmea ja tutista vielä. Älä paista kakkua liian kauan! 
5. Anna kakun jäähtyä ja laita se sitten jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi. Ota kakku jääkaapista ja sihtaa tomusokeria kakun päälle juuri ennen tarjoilua. Tarjoile halutessasi jäätelön, kermavaahdon tai tuoreiden marjojen kera.