Sivut

keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Chewy double chocolate chip cookies


Mielestäni hyviä keksireseptejä ei koskaan voi olla liikaa joten tässä taas yksi. Nämä suklaakeksit valmistuvat nopeasti ja ne maistuvat taivaallisilta uunituoreina kylmän maidon kanssa! Näitäkään keksejä ei kannata paistaa liian kauan vaan ne pitää rohkeasti ottaa ajoissa uunista keksien vielä ollessaan pehmeitä. Tällä tavalla kekseistä ei tule kuivia vaan ne pysyvät ihanan tahmeina, pehmeinä ja sitkeinä. 

Chewy double chocolate chip cookies (Alkuperäinen resepti täältä)

n. 20 kpl

130g voita, huoneenlämpöistä
100g sokeria (reilu 1 dl)
105g fariinisokeria (n.1½ dl)
1 kananmuna
175g vehnäjauhoja (vajaa 3 dl)
30g kaakaojauhetta (3/4 dl)
1 tl vaniljasokeria
½ tl ruokasoodaa
1 mm suolaa
170g tummaa suklaata paloina (n. 45% kaakaota)

Tee näin:
1. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön (itse pilkon voin yleensä pieniksi paloiksi niin se pehmenee nopeammin). Lämmitä uuni 175 C. Pue kaksi uuninpeltiä leivinpaperilla. Rouhi suklaa karkeasti.
2. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri, ruokasooda ja suola kulhossa, laita sivuun. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit kulhossa, n. 4-5 min sähkövatkaimella. Lisää kananmuna ja sekoita kunnolla.
3. Lisää kuivat ainekset taikinaan ja vatkaa nopeasti sekaisin (taikina on hyvin paksua tässä vaiheessa). Lisää myös rouhittu suklaa ja sekoita esim. lastalla tasaiseksi.
4. Ota lusikalla palloja taikinasta ja aseta pellille, jätä muutama sentti pallojen väliin. Älä litistä palloja. Paista keskellä uunia 9-12 minuuttia kunnes pinta ei enää kiillä (keksien kuuluu olla pehmeitä kun otat ne uunista). Anna jäähtyä pellillä n. 5 min ja siirrä sen jälkeen ritilälle jäähtymään.

Keksit tuoreina uunista



14 kommenttia:

  1. Ihanaa, lisää suklaakeksireseptejä :) Nämä olivat varmaankin hyviä!

    VastaaPoista
  2. testasin reseptin ja ai että tuli hyvää! en päässyt ensimmäisen pellillisen kanssa lähellekään postauksen keksien kaunista ulkomuotoa, ja paistoajan kanssa oli myös hieman hankaluuksia, mutta toinen onnistuikin sitten jo paremmin. keksit jäivät ihanasti pehmeiksi keskeltä, ja sokeri tuntuu hampaiden lisäksi päässä jo muutaman keksin jälkeen. kiitos paljon ihanan reseptin jakamisesta, ja inspiroivasta, kauniista blogista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos ihanasta kommentista! Tosi kiva kuulla että keksit onnistuivat ja olivat hyvän makuisia! Kun tekee tällaisia keksejä joiden kuuluu jäädä pehmeiksi keskeltä paistoajan kanssa saa aina olla tarkkana. Jos on epävarma uunistaan tai muuten vaan haluaa olla varma niin voi ensin koepaistaa muutaman keksin :)

      Kiitos itsellesi vierailustasi ja hauskaa päivää!

      Poista
  3. Hei kiitos ihanasta ohjeesta! ♥
    Alussa kun vaahdotin sokereita ja voita, säikähdin että keksit tulee menemään pilalle koska mun vaahdosta tuli tosi kokkareista(eli ei ollut vaahtoa). Apuna olis ollu hyvä, jos olisit laittanut kuvia eri vaiheista. Sitten kun sekotin vielä kuivat aineet niin siinä tuli totaalinen paniikki että nytkö ne meni pilalle kun se näytti ihan järkyttävältä jauhokasalta. Mutta huh! Muistin että olin unohtanut sekottaa kananmunan, se onneksi pelasti kaiken!
    Lopulta kekseistä tuli täydellisiä. Rapea pinta, pehmeä sisus ja aivan taivaallisia kylmän maidon kanssa! :)

    Toivottavasti muutkin uskaltavat kokeilla, ei ollut niin makeita mitä pelkäsin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kaisa ja kiitos kommentistasi! Ihana kuulla että keksit onnistuivat loppujen lopuksi! :) Täytyy yrittää muistaa ottaa vaihekuvia useammin, totta on että niiden avulla on helpompi leipoa. Tähän reseptiin niin tuolla alkuperäisessä ohjeessa on sekä kuvat että video, linkki löytyy tuosta otsikon vierestä missä lukee "täältä" :)

      Poista
  4. Testasin tänään reseptiä ja kyllä tuli hyviä. Jäi ehkä vähän raaoiksi (keksi taipui hieman kun sitä nosti), mutta maku on taivaallinen ja seuraavalla kerralla osaankin sitten tehdä parempia keksejä ja uskallan jopa pitää pidempään uunissa. Vaihekuvat tosiaan olisi täälläkin helpottaneet, kun olisi tiennyt, miltä minkäkin vaiheen kuuluu näyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, yritän jatkossa muistaa ottaa enemmän vaihekuvia :) Kiva että pidit kekseistä! Jos keksit taipuivat paljonkin sen jälkeen että ne sai levätä 5 minuuttia pellillä uunista oton jälkeen niin voi tosiaan olla että ne oli hieman raakoja. Tuossa alkuperäisessä ohjeessa on muuten sekä vaihekuvia että video, kannattaa käydä katsomassa ne myös!

      Poista
  5. Vähän levisivät ja uunista tulon jälkeen lässähtivät. Mitäköhän tein väärin? :D
    Voisiko syy olla siinä, että käytin leivontakaakaon sijasta juomakaakaota? Muuten koostumus oli hyvä ja maistuivat erittäin täyteläisiltä! Kiitoksia reseptistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Tuo juomakaakaon käyttö saattoi hyvinkin vaikuttaa lopputulokseen. Käytän aina leivontakaakaota kaikissa resepteissäni ja suosittelen sitä tässäkin ohjeessa! Myös liian lämmin voi, liian vähän jauhoja ja huonosti yhteen vatkattu voi ja sokeri voi aiheuttaa keksien lässähtämisen.

      Näistä kekseistähän ei minullakaan tullut mitään mega paksuja niinkuin kuvista näkyy :) Ihan litteitä niiden ei kuitenkaan kuuluisi olla. Kiva kuitenkin kuulla että koostumus oli oikeanlainen ja että maku oli hyvä, sehän se tärkein on! Kiitos kun tulit kommentoimaan :)

      Poista
    2. Päätin kokeilla reseptiä uudestaan leivontakaakaolla, ja nyt onnistuivat täydellisesti. Korvasin myös puolet tummasta suklaasta valkoisella ja täytyy sanoa, että toimii erittäin hyvin. Reunalta rapeita ja keskeltä pehmeän täyteläisiä, yksinkertaisesti taivaallisia! Kiitoksia vielä kerran mahtavasta reseptistä!

      Poista
    3. Tosi kiva kuulla että keksit onnistuivat nyt täydellisesti! Minäkin pidän tästä ohjeesta tosi paljon ja valkosuklaa sopii varmasti hyvin kekseihin! :)

      Poista
  6. Onko ohjeessa suolan määrä teelusikka?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anu! Määrä on mm eli majustemitta joka on sama kuin 1 ml. Toivottavasti pidit kekseistä! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!