Sivut

maanantai 22. huhtikuuta 2013

Maailman helpoin kotitekoinen jäätelö + kinuskikastike



Olen aina ajatellut että jäätelön tekeminen on todella työlästä ja aikaa vievää puuhaa enkä sen takia ole koskaan aikaisemmin ryhtynyt siihen. Törmäsin kuitenkin netissä tähän jäätelöreseptiin jonka tekemiseen ei tarvita jäätelökonetta ja siihen tarvitaan ainoastaan kaksi ainesta! Hetken selailtuani huomasin että tämä on hyvinkin suosittu tapa ainakin muualla maailmassa tehdä jäätelöä ja resepti on pyörinyt blogimaailmassa jo jonkin aikaa (voi olla että resepti on teillekin tuttu mutta jaan sen kuitenkin!) Reseptiä voi muunnella loputtomiin maustamalla jäätelön esim. marjoilla, keksinmurusilla, toffeepaloilla, sitruunalla jne. Itse maustoin jäätelön vaniljasokerilla ja tummalla suklaalla ja tarjoilin sen itse tehdyn kinuskikastikkeen ja tuoreiden mansikoiden kanssa. Kinuskikastike on myös maailman helpoin tehdä ja siihenkin tarvitaan vain kaksi ainesta! Itse jäätelö on suussasulavan pehmeää ja sopivan makeaa ja koostumus on juuri oikeanlainen. Kannattaa kokeilla!

Maailman helpoin jäätelö

1 pieni vuoka (n. 1½ litraa)

4 3/4 dl kuohukermaa
1 prk (397g) makeutettua kondensoitua maitoa (ei pidä keittää!)

Lisäksi esimerkiksi:
100g rouhittua suklaata
1 tl vaniljasokeria

Kinuskikastike:
3 1/3 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Tuoreita marjoja tarjoiluun

Jäätelö:
1. Vatkaa kerma melko kovaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito ja kääntele varovasti sekaan esim. lastalla. Jos haluat maustaa jäätelön niin lisää mausteet nyt. Itse laitoin rouhittua tummaa suklaata ja vaniljasokeria.
2. Kaada pakastuksen kestävään vuokaan ja tasoita pinta, laita kansi päälle tai peitä kelmulla. Laita pakastimeen yön yli. Ota hetkeksi huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

Kinuskikastike:
1. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa miedolla lämmöllä n. 5-10 minuuttia, sekoita välillä. Anna jäähtyä. Tarjoile heti tai laita jääkaappiin. Kastike paksuuntuu jääkaapissa. 

Tarjoile jäätelö tuoreiden marjojen sekä kinuskikastikkeen kanssa.


16 kommenttia:

  1. Näyttääpä ihanalta! :) Minä kuulun sinun kanssasi sitten samaan ryhmään tässä jäätelöasiassa, minäkin luulin sen olevan vaikeaa tai vaativan vähintäänkin sen jäätelökoneen! Ja sitten luulin että itsetehtyä jäätelöä täytyy käydä sekoittelemassa... mistäköhän senkin olen saanut päähäni... Tämä ohje täytyy laittaa korvan taakse! Lasten kanssa tätä olisi mukava myös tehdä! Jokainen voisi maustaa oman jäätelönsä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! Hauska idea tehdä lasten kanssa erilaisia jäätelöitä heidän maun mukaan! Ja kaikki aikaisemmat löytämäni jäätelöreseptit joihin ei tarvita jäätelökonetta ovat olleet juuri sellaisia joissa jäätelöä pitää käydä sekoittelemassa vähän väliä. Tämä onkin juuri sen takia mielestäni niin loistava keksintö kun se vain kaadetaan vuokaan ja odotetaan yön yli ja tadaa, jäätelö on valmista! :)

      Poista
  2. Itsetehty jätski on parasta! En kestä miten ihana blogisi on, kuvine päivineen. Ihan yksi suosikeistani ruokapuolelta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Tiina! Ihana kuulla että pidät blogistani :) Sullakin on kiva blogi ja etenkin nuo ruokareseptit ovat kivoja!

      Poista
  3. Rupesi kuola valumaan suupielistä kun näitä kuvia katselin! Minäkin tein vähän aikaa sitten ekaa kertaa jäätelöä itse, ei ollut vaikeaa ja hyvää tuli :)

    VastaaPoista
  4. Vau! Kiitos ideasta! Mulla on itselläni yksi ihana jäätelöresepti myös, myös sitä ei tarvitse sekoitella ja lopputulos on silti aivan mahtava. Mutta..siihen tulee aika monta ainesta ja saa vatkata muistaakseni kolme erilaista vaahtoa :D. Tämä kuulostaa ihanan helpolta! Blogisi on minulle uusi tuttavuus ja vaikuttaa aivan ihanalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eve! :) Tämä oli mielestäni todella helppo tapa valmistaa jäätelöä juuri sen takia että ei tarvitse vatkata kun kerran ja reseptiä voi muunnella loputtomiin! Ja kiva kun kommentoit niin löysin sinun kivan blogin :)

      Poista
  5. Kuinka paksua sun jäätetelömassasta tuli ennen pakastusta? Mulla jäi nimittäin aika ohueksi, ja kaikki suklaamurut painu rasian pohjalle :(. Jossain vastaavassa ohjeessa kondensoitua maitoa vatkattiin kermavaahdon kanssa hetken aikaa, jotta seos kiinteytyi. Onko kokemusta muunlaisesta valmistusmenetelmästä? Ens kerralla kyllä kokeilen vatkata seosta hetken aikaa maidon lisäämisen jälkeen.
    Sulla on muuten aivan mahtavia ohjeita täällä, slurps!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Heidi ja anteeksi että vastaan näin myöhään, ole ehtinyt päivittää blogia ollenkaan kesän aikana! Jäätelömassa oli kyllä sen verran paksua että suklaamurut eivät vajonneet pohjaan, en oikein osaa sanoa mikä sinulla meni pieleen. Ehkä kerma ei ollut tarpeeksi kovaa? Voit toki kokeilla vatkata maitoa kerman kanssa jos olet lukenut että se voisi auttaa! :)

      Poista
  6. Tätä tuli tänään kokeiltua ja kyllä oli hyvää! Jäätelö sai sekaansa murskattuja Oreo-keksejä. Huomenna kokeiluun menee sitruuna brownien ohje. Tykkään tosi paljon sun blogista, mukavia reseptejä ja kauniita kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam, Oreo-jäätelö oli varmasti hyvää! Mitä pidit sitruuna-brownieista? Leivon niitä todella usein ja ne ovat yksi luottotarjottavistani juhlissa! :) Kiitos kivasta kommentistasi!

      Poista
  7. Tein tämän ohjeen innoittamana semmosta kinuskijäätelöä :). Noin 4,5 dl kermaa ja purkillinen kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa ja sekaan murskasin pari daim-patukkaa. En olisi ikinä uskonut, että kerma/kondensoitu maito yhdistelmällä saa niin hyvää jätskiä! :)

    Jos saa toivoa jonkinmoista reseptiä, niin mun lempi suklaapatukka on fazerin vadelmajukurtti, voisiko tuon suklaapatukan makumaailmasta keksiä jotain kivaa leivottavaa!? :)


    -E

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei E ja kiitos kommentistasi, tuo kuivailemasi jäätelö vaikuttaa aivan tajuttoman herkulliselta! :)

      Ja aina saa toivoa reseptejä, kiva vaan kun joku toivoo! Fazerin vadelmajogurttipatukka on yksi omistakin suosikeista, rakastan leipoa suklaan ja vadelman yhdistelmällä. Mutta voisin yrittää kehittää jotain uutta ehdottomasti! Ja kiitos muuten ideasta, ensi kerralla kun teen tätä jäätelöä taidan rouhia muutaman patukan jäätelön sekaan :)

      Poista
  8. Hei, sulla on niin ihania ohjeita, että näihin on palattava aina uudelleen ja uudelleen. Viikonloppuna tein ensimmäistä kertaa tätä jäätelöä, enkä tajunnut että se oikeasti voi olla näin mahtavan makuista ja mikä parasta: helppo tehdä! Kiitos! t. Nanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanna kommentistasi! Itselläni oli vähän samanlainen ahaa-elämys kun tein jäätelöä ensimmäistä kertaa! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!