Sivut

maanantai 4. helmikuuta 2013

Super hyvät timjami sconesit


Tässä tulee super hyvien timjami sconesien resepti. Teen aika usein sconeseja koska ne ovat niin nopeita ja helppotekoisia, alle 30 minuutissa saat tuoretta leipää pyötään, luksusta! Tuletkin varmaan törmäämään moneen scones reseptiin blogissani, jahka kerkeän laittaa ne kaikki tänne. Jos sinulla ei satu olemaan tuoretta timjamia voit korvata sen jollain toisella yrtillä. Tarjoile heti tai voit vaihtoehtoisesti pakastaa sconesit tuoreina ja sulattaa pakkasesta aina kun haluat tuoretta leipää.

Super hyvät timjami sconesit

8 pientä sconesia (voit hyvin tuplata reseptin)

3½-4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1½ rkl tuoretta timjamia
1 tl kuivattuja yrttejä
50g voita kuutioina
1½ dl maitoa

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 250 C. Pue uunipelti leivinpaperilla. Hienonna tuore timjami.
2. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola, hienonnettu timjami sekä kuivatut yrtit kulhossa. Lisää voikuutiot ja nypi muruiseksi taikinaksi. 
3. Lisää maito osissa ja sekoita varovasti. Lisää niin paljon maitoa että taikinasta tulee kiinteää. Jos maitoa jää yli niin säästä se sconesien voiteluun. 
4. Kumoa taikina jauhoitetulle alustalle ja ota pieniä paloja taikinasta ja muotoile pyöreiksi palloiksi, asettele pellille. Voitele sconesit maidolla ja paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia, kunnes sconesit ovat saaneet  kauniin värin. Tarjoile heti. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!