Sivut

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Ihanan mehevä suklaatäytekakku vadelma- ja suklaatäytteellä



Tässä kakussa yhdistyvät kaksi lempimakuani, suklaa ja vadelma nimittäin! Kakun pohja on ihanan mehevä Devil's Food Cake-suklaapohja, kakun välissä ja päällä on ihana suklaatäyte/kuorrute sekä vielä raikas vadelmakermatäyte kruunaa kakun. Kakku oli mielestäni todella onnistunut ja voin lämpimästi suositella sitä!


Tein kakun pohjan isoon uunivuokaan/peltiin ja leikkasiin siitä 3 kpl 15cm pohjia. Näin kakusta tuli korkea ja kapea. Voit myös tehdä pohjan kahteen pyöreeseen kakkuvuokaan (20-23cm). 

Jos teet kakun pohjan isoon neliskulmaseen vuokaan pohjaa jää hieman yli, voit tehdä siitä pieniä leivoksia. Nämä ovat n. 8 cm halkaisijaltaan, toisessa on suklaakuorrutus päällä ja vadelmatäytettä välissä, toisessa päinvastoin. 
Dark chocolate raspberry layer cake

Moist Devil's food cake: (Nigella's Devil's food cake)
50g / n. 1 dl kaakaojauhetta
100g / n. 2 dl tummaa muscovadosokeria
2½ dl vettä
125g pehmeää voita
150g / n. 1 3/4 dl sokeria
225g / n. 3½ dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl vanilja-aromia (2 tl vaniljasokeria)
2 kananmunaa

Vadelmakermatäyte:
2 dl kermaa
5 rkl vadelmahilloa
1 rkl tomusokeria, siivilöity

Dark chocolate fudge frosting: (Sweetapolita)
45g / n. 1 dl  kaakaojauhetta
1 dl vettä
340g pehmeää voita
65g / n. 1 1/3 dl tomusokeria
450g tummaa suklaata paloina (n. 45% kaakaopitoisuus)

Tee näin:

Suklaapohja:
1. Lämmitä uuni 175 C. Pue iso vuoka/uuninpelti (35 x 30cm) leivinpaperilla ja voitele.
2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda kulhossa, laita sivuun. Kiehauta vesi ja sekoita muscovadosokerin ja kaakaojauheen kanssa, laita sivuun.
3. Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, noin 5 min sähkövatkaimella. Lisää vanilja-aromi. Lisää yksi kananmuna ja heti perään lusikallinen jauhoja koko ajan vatkaten. Lisää myös toinen kananmuna ja loput jauhoista vähitellen, kevyesti vatkaten samaan aikaan.
4. Sekoita kaakaoseos taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan. Paista keskellä uunia 175C noin 12-16 minuuttia, jos käytät kahta pyöreää kakkuvuokaa 25-30 minuuttia, tai kunnes puutikku tulee puhtaana kakusta. Anna jäähtyä.

Dark chocolate fudge frosting:
5. Sillä aikaa kun kakku on uunissa teet kuorrutteen. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Keitä vesi ja sekoita kaakaojauheen kanssa, laita sivuun.
6. Vatkaa pehmeä voi ja siivilöity tomusokeri kulhossa vaaleaksi ja kuohkeaksi, noin 5 minuuttia. Lisää sulanut suklaa vähitellen koko ajan kevyesti vatkaten. Sekoita kunnes kuorrutus on tasaista.
7. Lisää myös kaakaosekoitus ja vatkaa tasaiseksi, laita sitten jääkaappiin. Jos teet kuorrutteen esim. päivää ennen kuorruttamista ja se kovettuu jääkaapissa otat vain ulos sen tarpeeksi ajoissa huoneenlämpöön, tai voit notkistaa sen mikrossa, lämmitä muutaman sekunnin ajan ja sekoita tasaiseksi kunnes kuorrutus on sopivan pehmeää. Kuorrutuksen pitää olla kiiltävää ja niin pehmeää että sitä voi levittää, muttei kuitenkaan niin pehmeää että se valuu.

Vadelmakermatäyte:
8. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vadelmahillo ja siivilöity tomusokeri, sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin.

Näin kokoat kakun:
9. Leikkaa isosta pohjasta 3 kpl 15-16 cm levyisiä pyöreitä pohjia. Laita yksi pohja kakkuvadin päälle jossa on alla muutama pieni leivinpaperinpalanen. Otat nämä paperit pois lopussa, ne ovat siinä suojaamassa vatia. 
10. Levitä yksi kerros suklaakuorrutusta pohjalle, heti päälle kerros vadelmakermaa. Asettele toinen pohja päälle, levitä taas tasaiset kerrokset täytteitä ja sitten kolmas pohja päälle.
11. Levitä lopuksi ohut kerros suklaakuorrutusta kakun päälle ja reunoille, laita jääkaappiin hyytymään noin 30 minuutiksi.
12. Ota kakku jääkaapista ja levitä kakun päälle loput kuorrutteesta. Itse en koristellut kakkua sen kummemmin, tein kakun päälle yksinkertaisen kuvion pienellä palettiveitsellä. Käytin samaa palettiveistä koko kakun kuorruttamiseen.
13. Jos et tarjoile kakkua heti niin muistathan ottaa sen jääkaapista ajoissa että kuorrutus ehtii pehmetä hieman.

* Voit myös tehdä kakun kahteen pyöreeseen kakkuvuokaan (20-23cm) ja silloin kerroksia tulee kaksi. Kakusta tulee myös hieman suurempi kuin jos teet sen isoon vuokaan ja leikkaat 15 cm pohjia levystä.
* Ylimääräisen kakkupohjan voit käyttää pieniin leivonnaisiin tai säästää cake popsien tekoon.
* Kuorrutusta tulee aika reilusti mutta se säilyy jääkaapissa 5 päivää, pakkasessa 1 kuukauden. Ylimääräisen kuorrutteen voi myös käyttää kuppikakkujen koristeluun. 




114 kommenttia:

  1. Jess! Löysin mahtavan blogin. Tykkään ite myös tallaisesta yksinkertaisesta, mutta kauniista. Täällä tulen vierailemaan uuestaankin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja ihanaa että pidät blogistani! Sinulla on myös kiva blogi ja olen käynyt siellä useamman kerran vierailulla :)

      Poista
  2. Aivan mielettömän herkullisen näköinen kakku!! Ei voi olla muuta kuin hyvää :) Lisäsin sut blogilistalleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kakku oli kyllä todella herkullinen :) Marsipaanipossu löytyy nyt myös blogilistaltani.

      Poista
  3. Todella hyvännäköisiä kuvia! Tämä kakkukin on oikein kaunis :)

    VastaaPoista
  4. Oi mikä herkku! Lisäsin sut linkkilistalleni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit! :) Sinunkin herkullinen blogi löytyy nyt linkkilistastani :)

      Poista
  5. Hei! Eikö kakkua tarvitse kostuttaa ollenkaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Ei tarvitse, pohja itsessään on kostea ja kun täytteet vielä laitetaan väliin kakusta tulee oikein mehevä! :)

      Poista
  6. Tämäkin näyttää niin herkulliselta. Pakko laittaa sun blogi lukulistalle kun löytyy niin monta ihanaa leipomusta :)

    VastaaPoista
  7. Montahan palasta tästä tulee?
    Riittäisikö noin 12 hengelle. Näyttää niin pikkuiselta kakulta, mutta toisaalta tämä on varmaan niin makeaa, että riittää yksikin pala...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Arvioisin että tuosta pienestä korkeasta kakusta (kuvassa) tulee n. 8-10 palaa mutta toki jos ottaa pieniä paloja siitä voi riittää 12 hengelle. Jos leivot pohjan kahteen irtopohjavuokaan (n. 20 cm halkaisija) kakusta pitäisi riittää 12 hengelle. Mielestäni kakku ei ollut niin makeaa mutta tuhtia kyllä! :)

      Poista
  8. Hei, leipasin eilen tämän kakun. Onnistuin kuitenkin saamaan pohjasta tosi kumisen! Mitäköhän tein väärin? Paistoinko liian vähän vai sekotinko taikinaa liikaa... Täytteet onneksi oli tosi hyvät ja pelasti kumisuudelta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! En usko että paistoit liian vähän kakkua vaan veikkaisin että sekoitit taikinaa liikaa siinä vaiheessa kun lisäsit jauhot. Harmi että pohjasta tuli kumimainen mutta hyvä jos kakku kuitenkin maistui täytteiden kanssa! :)

      Poista
  9. Oi, ihania leivontaohjeita! Ajattelin tehdä äitille tästä äitienpäivälahjaksi kakun, kun en ole ennen tehnyt... Äitini rakastaa suklaata, joten varmaan kelpaisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Ella ja kiitos kommentista! Luulen että äitisi ilahtuisi kovasti jos saisi tämän kakun äitienpäivälahjaksi! :)

      Poista
  10. Voisikohan tuon muscovadosokerin vaihtaa fariinisokeriin vai pitääkö lähteä kauppaan ostamaan oikeaa sokerilaatua? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! En ole kokeillut tässä reseptissä korvata muscovadoa fariinilla mutta muissa resepteissä olet tehnyt niin onnistuneesti joten luulen että voisi toimia tässäkin! :)

      Poista
  11. Kaksinkertaistanko ohjeen jos haluan tehdä kakun n 20 hengelle? Kannattaisikohan paistaa kaksi pellillistä pohjaa ja siitä väsätä sit kakku...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kyllä voit tuplata reseptin ja joko paistaa kaksi pellillistä tai käyttää pyöreitä kakkuvuokia.

      Poista
  12. Heippa!
    Kokeiltiin tätä siskoni hääkakuksi ja sen verran hyvä tuli, että hääkakuksi sitten päätyykin elokuussa! :) Kiitos vain ohjeesta taas! Me tehtiin tämä 24cm irtopohjavuokaan ja lopulta täytteiden ja kuorrutteen kanssa tuli ihan muhkea kakku. Ajateltiin kuitenkin tehdä puolitoistakertaisena sitten varsinaiseksi häääkakuksi, koska sisko toivoi korkeampaa kakkua.
    Sen verran ajateltiin muokata, että tehdään vadelmatäytettä vähän isompi annos, jotta saadaan kakusta vähän raikkaampi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Eve ja kiitos kun kommentoit! Tosi kivaa että piditte kakusta ja päätitte tehdä siitä hääkakun!! :) Hyvä tietää että kakku toimii hyvin myös 24cm vuoassa ja kakusta tulee varmasti herkullinen extra vadelmatäytteellä. Toivottavasti häistä tulee ikimuistoiset ja kakusta onnistunut! :)

      Poista
  13. Nam nyt herahti ihan vesi kielelle kuvia katsellessa! :D

    VastaaPoista
  14. Hei aivan ihanan näköinen kakku! Ja sun kuvat, kauniita, kuin aina :))

    VastaaPoista
  15. Kiitos tästä ohjeesta!
    Tein kakun äidilleni synttärilahjaksi ja synttärisankari tykkäsi kovasti, kuten koko muukin porukka. Luulen, ettei tässä porukassa kukaan ole syönyt mitään parempaa. Sen kuuloiset olivat kommentit.
    Kiitos myös selkeistä ohjeista, oli helppoa tehdä niiden mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja kiitos mukavasta kommentistasi :) Huippua, että äitisi ja muu porukka tykkäsi kakusta! Kiva kuulla myös että ohjeet olivat selkeät ja helposti seurattavat!

      Poista
  16. Herranen aika, onko tämmöinen kakku ihan laillinen! :D näyttää ihan järkyttävän hyvältä, voi apua.

    VastaaPoista
  17. Voikohan tämän tehdä täytekakuksi? ajattelin jos laittaisi mansikkamoussea ja lemon curdia ja päällystäisi marsipaanilla...

    -Piikku-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Piikku! En ole ihan varma jos ymmärsin kysymyksesi oikein sillä mielestäni tämä jo näin tehtynä on täytekakku :) Mutta jos tarkoitat että voiko täytteet ja kuorrutteen vaihtaa niin varmasti voi, luulen että pohja toimii hyvin myös mansikkamoussen, lemonvcurdin ja marsipaanin kanssa :) Jos kokeilet niin kerro mielellään miltä kakku maistui!

      Poista
  18. Voikohan tämän tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi? Ajattelin tehdä isälle syntymäpäivä/isänpäiväkakuksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Inka! Kakun voi hyvin valmistaa päivää ennen, ota kakku huoneenlämpöön n. 30 minuuttia ennen tarjoilua niin kuorrutus ehtii pehmetä. Isäsi ilahtuu varmasti! :)

      Poista
  19. Hei! Mitä tarkoitat tällä "Voit myös tehdä kakun kahteen pyöreeseen kakkuvuokaan (20-23cm) ja silloin kerroksia tulee kaksi."? Tuleeko siis pohjakerroksia silloin vain kaksi ja niiden väliin yksi täytekerros? Eikö pohjia leikata puoliksi tai mitään? Tää ohje on muuten aivan ihana, muutaman kerran olen tehnyt pohjan ja laittanut toisen kuorrutuksen (nam..<3) ja nyt pitäisi tehdä ekaa kertaa täytekakkuna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentistasi! :) Tarkoitan juuri sitä että kerroksia tulee vain kaksi ja niiden väliin yksi täytekerros. Pohjia ei siis leikata puoliksi vaikka eihän mikään estä sinua kokeilemasta :) Itse siis leivoin kakun täytekakuksi niin että tein taikinan pellille ja siitä leikkasin kolme pientä pyöreää pohjapalaa. Hehe saakohan tuosta selityksestä mitään selvää? Jos ei niin sano niin yritän selittää paremmin :)

      Poista
    2. siis että tein pohjan pellille, ei taikinan :D

      Poista
    3. Sai oikein hyvin selvää, kiitos! :) Itse mietin myös pohjan tekemistä pellille, mutta sitten kakusta tulisi vähän liian pieni. Pohjien leikkaamisessa mietityttää se, että tuleeko niistä liian murenevaisia, hmm.. Pitää siis vielä vähän funtsia! :D

      Poista
  20. Hei, voisikohan tämän leipoa kerralla vaan yhteen kakkuvuokaan koko taikinan ja leikata sitten kerroksiin? (jos paistaisi vähän miedommalla lämmöllä ja pidempään). Vai pitääkö jostain syystä paistaa kerros kerrallaan? Kun mulla ei ole kuin yksi kakkuvuoka.

    Aivan ihanan näköinen ja kuuloinen kakku muuten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anita ja kiitos kommentistasi! Luulen että kakun voi leipoa yhteen vuokaan, ota silloin tarpeeksi iso vuoka jotta koko taikina mahtuu siihen ja niin että jää vielä hieman kohoamisvaraa :) Jos kokeilet niin kerro mielellään miten onnistui!

      Poista
  21. Hei! Aivan mielettömän oloinen kakku. Olisin halukas tekemään tästä sokerimassalla kuorrutetun täyteakun. Voiko tuon suklaakuorrutteen päälle laittaa sokerimassan, estääkö se sokerikreemin lailla massan vettymisen? Vai pitäiskö jättää pinnalta suklaakuorrute pois ja laittaa tilalle sokerikreemi?
    -H-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja anteeksi että vastaan vasta nyt, en ollut aikaisemmin huomannut kommenttiasi! Minun täytyy myöntää etten koskaan ole päällystänyt yhtäkään kakkua sokerimassalla joten en valitettavasti osaa vastata.. :) Mutta jos olet epävarma niin tee vain puolikas satsi suklaakuorrutusta ja täytä kakku sillä ja sitten teet sokerikreemin massan alle. Kerro mielellään millainen lopputulos oli jos kokeilet!

      Poista
    2. Testasin eilen kakkua ja vasta tekovaiheessa sisäistin sen faktan, että kuorrutteessa on voita :D Se jämähtää niin hyvin jääkaapissa, että eiköhän se suojaa massaa kosteudelta. Teen vielä koeversion sokerimassalla ennen varsinaista kakkua. Kakku oli todella hyvää ja sai mielettömän paljon kehuja työpaikalla! Tein pohjia kaksi pellillistä ja leikkasin 3 20cm ympyrää. Tein puolikkaan kuorrutemassan, kun luulin koko satsin olevan liian iso. Olisi pitänyt vain tehdä enemmän, se oli niin hyvää ja olisi riittänyt pursotukseenkin. No seuraavalla kerralla teen toisin :) Kiitos ohjeesta! Tulen kommentoimaan tänne, kun olen tehnyt sokerimassaversion :) -H-

      Poista
    3. Kiva että kakku onnistui! :) Kiitos kun kommentoit. Tule ehdottomasti kertomaan miten sokerimassaversio myös onnistui!

      Poista
  22. Suussasulavan herkullisen näköistä, pojan ykköset ois sunnuntaina, tästä varmaan sovelletaan kakkuun ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin suositella kakkua lämpimästi :) Jos kokeilet niin kerro mielellään miten kakku onnistui! Hauskoja juhlia ja onnea pojalle!

      Poista
  23. Hei! Riittääkö kakkutaikina, jos jaan sen kolmeen osaan ø22cm vuokaan? Tuleeko pohjista liian ohuet? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! En ole kokeillut mutta voi olla että juuri ja juuri riittäisi. Pohjista tulee varmasti ohuita joten paistoajan kanssa saa olla tarkkana. Jos kokeilet niin kerro mielellään miten onnistui! Hyvää uutta vuotta! :)

      Poista
  24. Heippa! Suunnittelen tämän kakun valmistamista. Mitä tarkoittaa tuo ohjeen kohta "Laita yksi pohja kakkuvadin päälle jossa on alla muutama pieni leivinpaperinpalanen." Kuinka pienistä paperinpaloista puhutaan? En ihan tajunnut niiden funktiota, että millä tavoin ne "suojaavat" vatia, ja missä vaiheeessa ne otetaan pois? Tulevatko ne siis kakun ja vadin väliin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentistasi! Paperinpalaset otetaan pois kun olet kuorruttanut kakun valmiiksi. Niitä ei suinkaan tarvitse käyttää, itse käytän niitä usein suojatakseni kakkuvatia. Ja kyllä ne tulevat siis kakun ja vadin väliin :) Toivottavasti pidät kakusta ja jos muita kysymyksiä ilmenee niin vastaan niihin mielelläni!

      Poista
  25. Monenko hengen kakku tuosta tulee? :) Huomenna pitäisi leipoa ja pohdin, teenkö 1,5 tai 2 -kertaisella ohjeella! Syöjiä on n. 10-12 hlö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaan kysymykseen olikin näemmä vastattu jo ylempänä. Pahoittelut! :)

      Poista
  26. Moikka vielä! Olen siis sama tapaus kuin noissa kahdessa edellisessä kysymysviestissäkin :D En ole vieläkään ehtinyt ryhtyä leipomispuuhiin, ja nyt tuli vielä yksi kysymys mieleen. Kakkupohjaan tulee vain kaksi kananmunaa; yleensä tuommoisilla jauhomäärillä kananmunia tulee täytekakkupohjaan useita, 6-7 kpl. Tuoko kananmunien vähyys jotain etua kakkuun, esim rakenteeseen? Yleensä aina lasketaan, että täytekakkupohjan munien määrä määrittää sen, kuinka monen hengen kakku on kyseessä, mutta tässä tapauksessa sitä laskentakaavaa ei vissiin kannata käyttää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei taas :) Pohjaan tulee tosiaan vain kaksi kananmunaa. Kananmunien sijaan pohjaan tulee 2½ dl kiehuvaa vettä joka tekee siitä ihanan mehevän, pohja ei siis tarvitse lisää kananmunia :) Kyseessä ei ole ihan perinteinen kakkupohja vaan mielestäni paljon mehevämpi ja maukkaampi eikä se tarvitse minkään näköistä kostutusta.Tuota kyseistä laskentakaavaa en edes tunne joten en osaa sanoa siitä :)

      Poista
  27. Mitä suklaata olet yleinsä käyttänyt tämän kakun tekemiseen? :) ihana resepti muuten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentistasi! En valitettavasti enää muista mitä suklaata käytin mutta voisin veikata että Fazerin leivontasuklaata jossa on n. 45% kaakaota. :)

      Poista
  28. Tää oli kyllä mielettömän hyvää! Itse muuten tein niin, että leikkasin pohjat 22cm irtopohjavuoan pohjan mukaan, yksi pohja tietenkin piti koota kolmesta palasta. Mielestäni hyvä näin, ei jää hukkapaloja niin paljon (vaikka nekin oli hyviä ihan sellaisenaan :) ja tulee vähän enemmän kakkua, mikä vasta kivaa onkin! Mutta tästä pohjasta tuli suosikkini ja käytän sitä varmasti vastaisuudessa muissakin kakuissa. Ihanan mehevä ja tosiaan käy ihan sellaisenaankin kahvipullasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Suvi! Mahtavaa että pidit ohjeesta ja hyvä vinkki tuo että kolmannen pohjan voi koota monesta palasta :) Ja pidin itsekin tuosta pohjasta todella paljon, se oli niin ihanan kostea ja tosiaan käy hyvin sellaisenaankin. Kiitos kun kommentoit ja hyvää viikonloppua!

      Poista
  29. voisiko kakun tehdä päivää ennen tarjoilua? :) todella maukkaan näköinen ainakin on, pitääpäs kokeilla! ;)

    VastaaPoista
  30. jatkoksi edelliseen kommenttiin, tarkoitan siis että kun kakkua ei mitenkään kostuteta, niin säilyykö jääkaapissa seuraavaan päivään mehevänä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kakun voi hyvin tehdä päivää ennen, se pysyy mehevänä monta päivää. Jos teet kakun päivää ennen on tärkeää ottaa kakku huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Suosittelen että otat sen vähintään tuntia ennen sulamaan, muuten kuorrutus on kovaa. Toivottavasti pidät kakusta! :)

      Poista
  31. Täydellinen kakku ja ihana blogi! Jos kakku sisältää suklaata ja vadelmaa, niin se ei voi maistua kuin hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Olen täysin samaa mieltä suklaasta ja vadelmista! :)

      Poista
  32. Hei, olisiko mahdollista tehdä kakusta 1,5 tai 2 kertainen ja paistaa se kokonaan irtopohjavuoassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Tuon ohjeen voi siis joko tehdä isoon peltiin tai sitten kahteen irtopohjavuokaan. Voit myös kokeilla laittaa taikinan yhteen isoon irtopohjavuokaan ja paistaa pohjaa hieman kauemmin. En lähtisi siis tuplaamaan ohjetta sillä kakusta tulee silloin valtava eikä taatusti mahdu yhteen irtopohjavuokaan :)

      Poista
  33. Heippa!Kakku vaikuttaa erinomaiselta ja ajattelinkin että tekisin sitä poikani 5-v. synttäreille.Jotenkin kuitenkin haluttaisi tehdä jotakin perinteistä ja niimpä tulikin mieleen et jos kuorruttaisi tällaisen kakun kermalla, tuliskohan hyvää?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Hanna-Kaisa! Kyllä kakun voi kuorruttaa kermalla ja varmasti tulee hyvää! Kerma voi maistua paremmin lapsille, kun taas aikuisille suklaakuorrutus, joten jos kakku on pojallesi ehkä hän pitäisi enemmän kermasta? :) Voisit tehdä suklaakuorrutusta vain 1/4 ohjeesta ja täyttää kakun sillä ja sitten kuorruttaa kakun perinteisellä kermalla. Jos kokeilet niin tule mielellään kertomaan miten onnistui! :)

      Poista
  34. Hein. Tein pohjan, hu pääsen täyttään koska aineet loppui kesken. Ainut vaan, että emmä saa tosta mitenkään 3x15cm paloja :O saas nähhä mitä keksin hu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sirpa! Pohjat voi hyvin leikata hieman pienemmiksi jos et saa 3 x 15 cm. Teitkö pohjan pienempään vuokaan kuin ohjeessa? Jos teit samankokoiseen niin sitä kyllä pitäisi saada leikattua kolme pyörylää, voithan myös kokeilla taiteilla kahdesta palasta sen kolmannen pyörylän, monet ovat kokeilleet ja lopputulos on ollut hyvä! Toivottavasti kakku onnistuu :)

      Poista
  35. Hei, onko neuvoa, millä suhteella gluteiinitonta jauhoa. Tai onnistuuko ylipäätään, mitä luulet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Tarja! Minulla ei valitettavasti ole minkäänlaista kokemusta gluteenittomasta leivonnasta joten en uskalla lähteä arvailemaan :/ Jos kokeilet niin kerro mielellään miten onnistui! :)

      Poista
  36. Pitää itsekin joku kerta kokeilla (:

    VastaaPoista
  37. Kiitos aivan ihanasta blogista! Suklaan ystävänä olen löytänyt aivan ihania reseptejä kokeiltavaksi, kiitos siitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi kivasta kommentistasi ja siitä että jaksat lukea blogiani! Aivan mahtavaa kuulla että olet löytänyt paljon mieluisia ohjeita täältä :) Hauskaa viikonloppua!

      Poista
  38. Voisiko tämän kostuttaa esim. vaniljamaidolla vai luuletko että pohjan kosteus riittää itsessään? En halua ottaa riskiä että kakku on liian kuiva... toisaalta liian kosteakaan se ei saisi olla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Tea ja anteeksi että vastaan näin myöhään! Minun mielestäni pohja ei tarvitse minkään näköistä kosteutusta, en siis kostuttaisi sitä millään. :)

      Poista
  39. Hei! Oletko käyttänyt ihan "leivonta" kaakaojauhoa vai sellaista, mistä tehdään kaakaojuomaa? :) Itse olen joskus leivonnassa kokenut tuollaisen leivontaan sopivan kaakaojauheen turhan voimakkaaksi ja korvannut osan tällaisella toisenlaisella jauheella. Tarkoitus olis tässä leipoa miehelle sunnuntaiksi kunnon synttärikakku, kun hän toivoi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Käytän aina leivontakaakaojauhetta juuri sen takia että siinä on voimakas suklaan maku :) Toivottavasti kakku onnistui ja miehesi piti siitä!

      Poista
    2. Tein ohjeittesi mukaan, ja käytin kokonaan leivontakaakaojauhetta. Halusin varmistua kakun riittävyydestä, joten tein taikinan ja suklaakuorrutteen puolitoista kertaisena, vadelmatäytteen kaksinkertaisena. Halusin myös vadelmaan enemmän kirpeyttä, kuin ylimakeissa valmishilloissa joten tein vadelmahillon itse. Kakusta tuli todella hyvä! Paistoin sen kahdessa 26cm kakkuvuoassa, toisessa 1/3 taikinasta, toisessa 2/3 taikinasta. Jälkimmäisen leikkasin sitten kahtia paiston jälkeen. Kakusta tuli valtava... :D Ja suklaakuorrutetta jäi yli, se tavallinen määräkin olisi riittänyt. Ylijäänyttä kuorrutetta olen sitten tarjoillut jälkiruokana pienistä jälkiruokalaseista ja päälle ylijäänyttä omatekemää hieman kirpeää vadelmahilloa. Nam :) Kiitos mahtavasta reseptistä!

      Poista
    3. Tosi kiva kuulla että kakku onnistui! Ja voin kuvitella että kakusta tuli aika iso :D Tuota suklaakuorrutusta tulee tosiaan aika paljon jo tuolla alkuperäisellä satsilla :) Kiitos kun tulit kommentoimaan!

      Poista
  40. Tein kakun johon käytin tästä sinun ohjeesta kuorrutteen. Se oli ihan tajuttoman hyvä! Ei varmaan haittaa että linkitin tämän blogiini? :) http://bloggaajanvaimo.blogspot.fi/2014/09/suklaa-appelsiinikakku.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sara ja kiitos kommentistasi! Kiva kuulla että pidit kuorrutuksesta ja ei tietenkään haittaa että linkitin ohjeen blogiisi! :)

      Poista
  41. Hei, onnistuuko gluteenittomanakin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Minulla ei valitettavasti ole kokemusta gluteenittomasta versiosta. Mutta varmasti jauhot voisi korvata gluteenittomilla jauhoilla? Jos kokeilet olisi hauska kuulla miten onnistui! :)

      Poista
  42. Voisko ton ruokasoodan korvata jollain? Ajattelin nimittäin tehdä isälleni synttärikakun ja tää näytti nii herkulliselta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai että voisinko käyttää leivinjauhetta sen tilalla? Vaikuttaakohan hirveästi?

      Poista
    2. Hei! Voisit kokeilla käyttää leivinjauhetta sen sijaan, eli 1½ tl yhteensä. Jos kokeilet olisi hauska kuulla miten kakku onnistui! :)

      Poista
  43. Ajattelin väsäillä tämän kakun ristiäisiin! Ensi yritys onnistui muuten irtopohjavuoalla, mutta tarttui kiinni vuokaan ja repesi :o Toinen yritys nyt uunissa ja taikina tuplana irtopohjavuoassa n25cm. Puolitoista kertainen taikina olisi ollut ehkä kuitenkin parempi, on nimittäin kakulla korkeutta nyt ;o Mutta syöjiäkin on monta.. Toivottavasti pohja ei mene pilalle pakastettaessa, koska ajanpuutteen vuoksi täytyy pohja leipoa jo nyt ja ristiäiset vasta lauantaina.. Kiitos ihanista ohjeista, porkkana cupcakesien ohjeella tulee myös kakku ristiäisiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentistasi. Pohjan voi hyvin pakastaa, koko kakkua sen sijaan en pakastaisi :) Toivottavasti teillä oli ikimuistoiset ristiäiset ja että kakut maistui! Mukavaa vappua!

      Poista
  44. Ihana kakku! Kiitos ohjeesta. Tätä syödään meillä ylioppilasjuhlissa keväällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että kakku maistui, kiitos kun kommentoit! :)

      Poista
  45. Hei! Mitä on muscovadosokeri? Voiko sitä korvata jollain muulla aineella? Saako sitä peruskaupoista? Toivottavasti vastaat! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Muscovadosokeri on tummaa sokeria jota saa usein myös peruskaupoista. Muscovadon voi korvata esim. fariinisokerilla. Toivottavasti kakku maistui!

      Poista
  46. Moi, leivoin resepteilläsi juustokakkua ja tätä herkullista suklaakakkua kesäkahvilaan. Varsinkin suklaakakku saavutti suuren suosion. Kiitos inspiraatiosta ja resepteistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi kivasta kommentista, kiva kuulla että kakut maistuivat! :)

      Poista
  47. Moikka! Tein kakkua mutta mansikkakermalla, ja oli aivan taivaallista! :) Kiitos ohjeesta! Olisi mukavaa jos päivittäisit useammin ;P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Mansikkakerma oli varmasti ihanaa! Ja yritän päivittää niin usein kuin mahdollista :) Kiitos kun kommentoit!

      Poista
  48. Hei, kolmatta kertaa leivoin tätä pikkutyttöjen (3-7 vuotiaita) synttäreille. Edelliset kaksi kertaa lapsetkin ovat tykänneet ja aikuiset kuolaavat jo perään ;-) Erinomainen ohje, kiitos! Pari muutosta kuitenkin olen tehnyt: muscovadon sijaan ihan tavallista sokeria, mut puoli desiä vähemmän. Voin sijasta oivariinikin riittää, kyllä tämä sen verran herkkua on! Ja pohjan olen tehnyt 23 cm irtopohjavuokaan, 2 reilua tai kolme ohkaista kerrosta saa. Paistanut olen noin 175 asteessa, 30-35 min, tykkään et jää vähän kosteaksi... Ja vinkkinä, viimeksi jäi ihan liian raa'aksi keskeltä, mut sit synttäriaamuna improvisoitiin ja leikattiin vain keskusta pois, jolloin saatiin lasten mielestä hieno (ja aikuistenkin mielestä ok) rengaskakku :-) ja siihenhän sai enemmän suklaakuorrutetta, kun oli sisäreunallakin... Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla että olette pitäneet kakusta! :) Ja rengaskakku kuulostaa aivan mahtavalta, kiitos ideasta :) Kiitos kun tulit kommentoimaan!

      Poista
  49. Moikka! Koitin tätä kakkua gluteenittomilla jauhoilla ja kananmunankorvikkeella. Onnistui tosi hyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että onnistuu myös gluteenittomana & munattomana. Kiitos kun tulit kertomaan! :)

      Poista
  50. Mitähän tämä kakku sanoo jos sen pakastaa ihan kuorrutteineen kaikkineen? Uskaltaakohan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, en välttämättä suosittelisi koko kakun pakastamista. Jos kokeilit olisi kiva kuulla miten onnistui! :)

      Poista
  51. Ajattelin tehdä tämän yhteen 24cm vuokaan. Mikä olisi paistoaika ja lämpötila? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kahteen 24 cm vuokaan paistoaika n. 25-30 minuuttia ja lämpötila sama. Toivottavasti kakku onnistui! :)

      Poista
  52. Ihanaa, että löysin blogiisi, tätä suklaakuorrutetta on ehdottomasti kokeiltava!

    VastaaPoista
  53. Hei! Pystyykö kakun leipomaan yhteen halkaisijaltaan 25cm irtopohjavuokaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...ja leikkaamaan kakku sitten osiin korkeasta pohjasta

      Poista
  54. Blogi täynnä reseptejä juuri makuuni, näitä tullaan testaamaan!

    VastaaPoista
  55. Aivan ihana resepti! Olen tehnyt tätä muutaman kerran ja saanut kaikilta paljon kehuja. Kiitos!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!