Sivut

tiistai 5. helmikuuta 2013

Cheesecake brownies / Juustokakku browniet

Juustokakut ja browniet ovat molemmat suosikkejani ja tässä ne yhdistyvät ihaniksi Juustokakku brownieiksi! Olen käyttänyt tätä reseptiä lukuisat kerrat ja ne ovat aina menneet kaupaksi kuin kuumille kiville. Voit tarjoilla browniet sellaisenaan tai koristella tuoreilla vadelmilla tai mansikoilla. 


Cheesecake brownies / Juustokakku browniet

16 kpl

Brownie:
85g voita (suolaton voi käy myös) 
115g tummaa suklaata (½ 45% ja ½ 70%)
130g sokeria (n. 1½ dl)  
2 kananmunaa
70g vehnäjauhoja (n. 1 dl)
1 rkl kaakaojauhetta 
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
+ 80g tummaa suklaata (45%)

Juustokakku:
200g tuorejuustoa
1 keltuainen
75g sokeria (vähän alle 1 dl)
2/3 tl vaniljasokeria

Tuoreita mansikoita/vadelmia


Tee näin:
1. Lämmitä uuni 180 C. Voitele neliskulmanen vuoka, mitat 20 x 20 cm, laita leivinpaperi alle niin että voit  helposti nostaa valmiin kakun vuoasta. 
2. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, suola ja vaniljasokeri kulhossa, laita sivuun. Rouhi suklaa karkeasti.
3. Sulata voi ja suklaa (115g) vesihauteessa. Ota pois ja sekoita kananmunat ja sokeri sekaan.
4. Lisää sitten jauhot ja sekoita vain niin paljon että taikina on tasainen. Lisää myös loput suklaarouheesta (80g) ja sekoita nopeasti. Kaada vuokaan ja laita sivuun. 
5. Tee sitten juustokakkukerros. Sekoita tuorejuusto, keltuainen ja sokerit kulhossa. Pudota lusikalla tuorejuustoaseosta brownien päälle ja vedä tylpällä veitsellä tuorejuuston läpi, niin että pinta "marmoroituu".
6. Paista uunin alatasolla n. 30-40 mnuuttia, kunnes pinta alkaa kiinteytyä. Älä paista liikaa.
7. Ota uunista ja anna jäähtyä huoneenlämmössä, laita sitten jääkaappiin muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli. 
8. Nosta kakku vuoasta ja leikkaa terävällä lämpimällä veitsellä brownielevy paloiksi ja koristele vadelmilla tai mansikoilla.






6 kommenttia:

  1. Voih, suklaata ja juustokakkuja... Ihan kauhea blogi sulla, kun ihmisen pitäisi 10 kg tiputtaa painosta pois :D.
    Mutta kommenttina tähän ohjeeseen, että mulla on samantapainen ohje, mutta siinä painellaan (pakaste)vadelmia taikinan joukkoon/päälle ennen paistamista. Nam! Varmaan toimisi suoraan tähänkin ohjeeseen yhdistettynä, kannattaa kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Eela! Kiitos kommentista ja täytyy ehdottomasti kokeilla tuotakin yhdistelmää, olen nähnyt samankaltaisia reseptejä mutta kai ne yhtä hyvin voisi tähänkin reseptiin yhdistää! kiitos ideasta :)

      Poista
  2. Aiempi kommenttini taisi juuri kadota...? :-) Olisin vaan tiedustellut, että oletko tosiaan valmistanut nämä ihanaiset browniesit ilman sähkövatkainta? Ja mitä luulet, riittäisikö tuplamäärä uunipellilliseen? Riittäisi sitten paremmin vieraille herkkua.

    Kiitoksia avusta!

    t. Satu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Satu! Pahoittelen että vastaan näin myöhään. Browniet voi hyvin valmistaa ilman sähkövatkainta ja valmistankin melkein kaikki browniet ilman sähkövatkainta! Ja jos sinulla on iso uunipelti tekisin ehkä jopa kolminkertaisen määrän taikinaa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!